Chocolade marquise

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

Voor de marquise

  1. Laat de gelatine wellen in ruim koud water totdat deze zacht van structuur wordt.
  2. Laat de chocolade met de boter smelten in een metalen kom boven heet water of in de magnetron.
  3. Sla ondertussen de eidooier met 5 gram poedersuiker wit.
  4. Sla het eiwit met 2 gram poedersuiker op totdat er vlokken ontstaan.
  5. Voeg de gelatine toe aan de boter/chocolademassa en los deze op.
  6. Voeg vervolgens de eidooier toe en tot slot het eiwit.
  7. Voeg vervolgens de eidooier toe en tot slot het eiwit.

Voor de chocoladetuille

  1. Kook 20 gram poedersuiker met de glucose in een pan tot 150 graden.
  2. Voeg dan het cacaopoeder toe.
  3. Rol het mengsel zo dun mogelijk uit op een silplate mat en laat dit drogen tot het met de hand te breken is.

Voor de chocoladesorbet

  1. Kook het water met de suiker en voeg de cacaopoeder toe.
  2. Roer met een garde tot de poeder is opgelostuks
  3. Haal de pan van het vuur en voeg de chocolade toe.
  4. Roer net zo lang tot de chocolade geheel is gesmolten.
  5. Draai de compositie op in de ijsmachine op -10 graden.

Opmaak tip Plaats de sorbet op de marquise en garneer af met de tuille.

Ingrediënten

Voor de marquise

  • 1 blad gelatine
  • 17.5 gram donkere chocolade
  • 11.5 gram boter
  • 1 eierdooier

Voor de chocoladetuille

  • 27 gram poedersuiker
  • 1 eiwit
  • 30 gram glucose
  • 27 gram poedersuiker

Voor de chocoladesorbet

  • 300 gram water
  • 116 gram suiker
  • 33.3 gram cacaopoeder
  • 120 gram pure chocolade

Publicatie datum: 15 mei 2012