• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

High Lunch

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

Voor het hapje

  1. Marineer de black tiger garnalen in het fijngeperst teentje knoflook, de fijngesneden chilipeper, zout en versgemalen peper.
  2. Bak de garnalen krokant.
  3. Snijd de halve komkommer in lange dunne plakken en de halve mango in vieren.
  4. Rijg achtereenvolgens een stuk mango, een komkommerplak en een garnaal aan een prikker.

Voor de gazpacho

  1. Maak een rucolapesto door de geroosterde pijnboompitten in een keukenmachine te mengen met de rucola, de verse basilicum, een half fijngeperst teentje knoflook, de geraspte pecorino, olijfolie en enkele druppels balsamico-azijn. Besmeer de knoflooktostada’s met de rucolapesto en serveer deze op de koude gazpacho.

Voor de salade

  1. Kook de schoongeboende krielaardappelen in de schil gaar. Halveer de aardappelen en meng ze met de in brunoise gesneden voorgekookte biet en de in brunoise gesneden rode ui. Rooster het geheel in de oven. Breng op smaak met zeezout en carpaccio-dressing en decoreer af met enkele eetbare viooltjes.

Ingrediënten

Voor het hapje

  • 4 black tiger garnalen (Serfish)
  • 1 fijngeperst teentje knoflook
  • 1 fijngesneden chilipeper (zonder zaadjes)
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 mango
  • zout en versgemalen peper

Voor de gazpacho

  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • 35 gram rucola
  • 7 gram verse basilicum
  • 1/2 fijngeperst teentje knoflook
  • 2 eetlepels geraspte pecorino
  • 50 ml olijfolie
  • enkele druppels balsamico-azijn
  • 4 knoflooktostada’s

Voor de salade

  • 200 gram schoongeboende krielaardappelen
  • 100 gram in brunoise gesneden voorgekookte biet
  • 50 gram in brunoise gesneden rode ui
  • enkele eetbare viooltjes
  • carpaccio-dressing (O’life)
  • zeezout

Publicatie datum: 15 mei 2012