• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Konijn gestoofd in oosterse bouillon en trappistenbier met een hutspotloempia

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

Voor het konijn

  1. Maak een bouquet garni van de peterselie, tijm, rozemarijn, salie, verse gember en laurier.
  2. Verhit olie in een grote braadpan en bak de konijnenbouten rondom bruin.
  3. Neem ze uit de pan en bestrooi ze met zout en peper.
  4. Fruit in het braadvet de sjalotten glazig en bak de knoflook en bruine suiker kort mee.
  5. Doe de bouten terug in de pan samen met de gevogeltebouillon en het bouquet garni en stoof deze met deksel schuin op de pan in circa 5 kwartier zachtjes gaar.
  6. Meng het bier met de wijn, sojasaus, sherry en azijn.
  7. Was de krenten en rozijnen en laat deze gedurende 30 minuten weken in warm water.
  8. Voeg ze toe aan de jus en haal vervolgens het bouquet garni uit de pan.
  9. Bak de spekjes krokant.
  10. Serveer het konijn op een bakplaat, maak af met jus en strooi hier de spekjes overheen.

Voor de loempia

  1. Snijd de wortel, aardappel, spek en ui heel fijn.
  2. Blancheer de wortel- en aardappelblokjes en fruit de spekjes, ui en knoflook in de sambal.
  3. Laat afkoelen en meng beide mengsels met elkaar.
  4. Vul de loempiavellen met 1 eetlepel van het mengsel, rol ze dicht en plak ze vast met het losgeklopte ei.
  5. Serveer de loempia’s apart op een schaaltje.

Ingrediënten

Voor het konijn

  • 1 takje peterselie
  • 3 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 blaadjes salie
  • 3 plakjes verse gember (gekneusd)
  • 1 laurierblad
  • 3 eetlepels olijfolie, Olitalia
  • 4 achterbouten van tam konijn, Ruig
  • 3 sjalotten, heel gelaten
  • 3 tenen knoflook, gekneusd
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 2 dl gevogeltebouillon, Ruig diepvries
  • 3 dl La Trappe dubbel
  • 1 dl droge witte wijn
  • 3 eetlepels donkere Chinese sojasaus
  • 1.5 eetlepel droge sherry
  • 1.5 eetlepel truffel- of wijnazijn
  • 35 gram krenten
  • 45 gram rozijnen
  • spekjes naar smaak
  • zout en versgemalen peper

Voor de loempia

  • 250 gram wortel
  • 250 gram aardappel
  • 100 gram spekblokjes
  • 250 gram ui
  • 1 teentje knoflook, in plakjes
  • mespuntje sambal
  • loempiavellen
  • 1 ei

Publicatie datum: 15 mei 2012