Langoustine met broodpudding en scone

Gang
Tussengerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de bosui in fijne brunoise en bewaar de groene stengels.
  2. Pel de langoustine, verwijder de darm en bewaar de karkassen voor de kreeftenstroop.
  3. Marineer de langoustines in een mengsel van de bosui brunoise, pepermix, de citroenolie en 1 eetlepel van de olijfolie.
  4. Fruit het sjalotje even aan in een klontje boter. Voeg de wortel en curry eraan toe.
  5. Snijd het brood in vieren en besmeer met boter.
  6. Plaats de helft van het brood op de bodem van een muffinvorm met daarop een dunne laag van de groenten.
  7. Plaats op de groenten nog een laag brood.
  8. Klop het ei met de melk en schenk dit samen met de kaas over het brood.
  9. Zet in een voorverwarmde oven van 170 graden en bak in circa een uur af (serveer warm).
  10. Fruit de gemarineerde langoustines aan in de rest van de olijfolie, haal uit de pan en houd warm.
  11. Fruit de gemarineerde langoustines aan in de rest van de olijfolie, haal uit de pan en houd warm.
  12. Laat inkoken tot er karamelstroop ontstaat.
  13. Lak de langoustine-staartjes af met de warme stroop (houd wat stroop achter voor decoratie).
  14. Decoreer op een bord de zoute sticks en plaats daarop 2 gelakte langoustines.
  15. Plaats daarop wederom zoute sticks en bind vast met een achtergehouden stengel bosui.
  16. Snijd de scones iets kleiner en verwarm ze in een voorverwarmde oven.

Ingrediënten

  • 1/2 bosje bosui
  • 8 langoustines
  • pepermix naar smaak, O’life
  • 1 theelepel olijfolie extra vergine citroen, Olitalia
  • 2 eetlepels olijfolie extra vergine, Olitalia
  • 1/2 sjalotje, fijngesnipperd
  • 40 gram boter
  • 100 gram wortel, fijngesneden
  • 1 mespuntje curry
  • 250 gram sinaasappelbroodjes, Boulangerie Lambèr
  • 1 ei
  • 5 dl melk
  • 100 gram pecorino
  • scheutje witte wijn
  • 2 eetlepels Mandarine Napoléon
  • 4 eetlepels acacia-honing
  • 24 zoute sticks
  • 4 scones, Maison Niels De Veye
  • 8 gram mini tranches Foie Fin, van niet vetgemeste eenden
  • 4 theelepels sinaasappel-marmelade

Publicatie datum: 15 mei 2012