Rivierkreeft met oesters

Gang
Tussengerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Maak een court bouillon van het water, de ui, de wortel en de kruiden en laat deze 15 minuten heel zachtjes koken.
  2. Voeg hierna de wijn toe.
  3. Houd dit nog 10 minuten tegen de kook aan.
  4. Zeef de bouillon, plaats hierin de rivierkreeft en laat 5-6 minuten koken.
  5. Haal de kreeften uit de court bouillon en serveer op zeewier.
  6. Decoreer met peterselie en citroen en presenteer met de opengemaakte oesters.

Ingrediënten

  • 2 liter water of Gastronomisch Zeesap, Aqua Divina
  • 120 gram ui, gesnipperd
  • 120 gram wortel, in plakjes
  • 3 takjes peterselie
  • 3 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 4 dl witte wijn
  • 600 gram rivierkreeft
  • zeewier, ter decoratie
  • peterselie
  • 1 citroen, in partjes
  • 4 à8 oesters, Fines claires special

Publicatie datum: 15 mei 2012