Rouleau van chocolade met witte chocovulling

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

Voor de rouleau

  1. Klop voor de rouleau de eiwitten stijf.
  2. Smelt ondertussen de bruine chocoladegalettes au bain-marie.
  3. Klop de eidooiers luchtig met de suiker en vermeng met de eiwitten.
  4. Voeg daarna de gesmolten galettes toe.
  5. Giet het mengsel in een met vetvrij papier beklede ovenschaal van circa 20 x 30 cm en zet het 18 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden.

Voor de vulling

  1. Klop de eiwitten voor de vulling stijf en smelt de witte galettes au bain-marie.
  2. Klop de slagroom redelijk stijf met de suiker.
  3. Meng de room met de gesmolten witte galettes en spatel dan de eiwitten erdoor.
  4. Haal de rouleau met een plaatmes uit de ovenschaal.
  5. Bestrijk de rouleau met de vulling.
  6. Rol hem op met behulp van bakfolie en laat ongeveer 4 uur opstijven.

Tip Serveer de rouleau met gekonfijte Italiaanse amarenekersen en een quenelle van stijf geslagen room.

Ingrediënten

Voor de rouleau

  • 3 eiwitten
  • 50 gram bruine chocoladegalettes
  • 3 eidooiers
  • 50 gram suiker
  • vetvrij papier
  • bakfolie

Voor de vulling

  • 3 eiwitten
  • 50 gram witte chocoladegalettes
  • 250 ml slagroom
  • 50 gram suiker

Publicatie datum: 15 mei 2012