Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Doe in de rookoven een theelepel rookmot en leg de afdekplaat erop.
Bekleed deze met aluminiumfolie en leg het rooster erop.
Leg de gehalveerde bieten op het rooster.
Sluit, op een klein kiertje na, de rookpan en zet deze op halfhoog vuur.
Sluit de pan helemaal zodra de rook te ruiken is.
Laat de bieten 10 minuten roken en haal ze er dan uit.
Laat afkoelen en snijd ze in brunoise.
Fruit de sjalot even aan in de helft van de boter, bestrooi met peper en zout en laat circa 5 minuten op lage stand zweten.
Voeg dan de bietenbrunoise en de groentebouillon toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
Blender het geheel kort tot een mooie crème en breng op smaak met rodewijnazijn en rietsuiker.
Verwarm de spinsuiker tot het geheel gesmolten is, voeg chilipoeder naar smaak toe en laat het geheel iets afkoelen.
Trek met behulp van 2 vorken lange draden en vouw hiervan de gewenste vorm.
Meng de crème fraîche met de mierikswortel en maak er quenelles van.
Verhit de rest van de boter en bak de coquilles kort (1 minuut per kant).
Snijd ze daarna horizontaal doormidden.
Meng in een kommetje de olijfolie, citroensap en peterselie. Schenk de soep in het bord en plaats in het midden van het bord een appelplakje met daarop de 2 plakjes coquille.
Opmaak tip Decoreer met quenelles van mierikswortelcrème, cress en spinsuiker. Druppel hier de peterseliedressing overheen.