Krabcakes met tomatenjam

Gang
Lunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Fruit de sjalotten en bleekselderij in de boter aan.
  2. Roer er 25 gram van de bloem goed door en laat dit garen.
  3. Blus af met visbouillon en roer glad.
  4. Voeg de krab en de peterselie toe en breng op smaak met tabasco, worcestershiresaus, zout en peper.
  5. Koel het mengsel terug.
  6. Maak zeste van de limoen en meng met de panko.
  7. Maak met 2 theelepels 12 bolletjes van het krabmengsel.
  8. Haal de bolletjes eerst door de (rest van de) bloem, daarna door het losgeklopte eiwit en op het laatst door de limoenpanko.
  9. Bak de krabcakes in 1 eetlepel olijfolie goudbruin en gaar.
  10. Maak de tomatenjam door de tomaten te plisseren en ze zonder vel te verwarmen met de suiker, citroenrasp en naar smaak citroensap.
  11. Laat even doorkoken.
  12. Dresseer de tomatenjam op het bord.
  13. Maak de slasoorten aan met de rest van de olijfolie, vermengd met de koriander, en plaats tussen de tomatenjam.
  14. Leg er 3 krabcakes bij en spuit met een spuitflacon een druppel wasabimayonaise in de tomatenjam.

Ingrediënten

  • 25 gram sjalotten, gesnipperd
  • 25 gram bleekselderij, in stukjes
  • 30 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 75 ml visbouillon, Oscar
  • 175 gram krabvlees, Grand Gérard
  • 5 gram peterselie
  • enkele druppels tabasco
  • enkele druppels worcestershiresaus
  • 1 limoen
  • 60 gram panko
  • 2 eiwitten, losgeklopt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram tomaten
  • 50 gram bruine suiker
  • 1 citroen
  • 1 krop friseesla, zowel het wit (binnenste bladeren) als groen
  • 1/2 groene salanova
  • 2 eetlepels koriander, fijngesneden
  • 1 eetlepel wasabimayonaise, O’life
  • zout en versgemalen peper

Publicatie datum: 15 juni 2012