Celebration roast

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Verwijder het vel van de zalm, sprenkel 1 eetlepel olijfolie over een braadslede en leg de zalm er bovenop.
  2. Doe de couscous in een kom en voeg de bouillon, de rest van de olijfolie en sinaasappelrasp en -sap toe. Laat dit circa 10 minuten wellen.
  3. Voeg de rozijnen, abrikozen, cranberries, amandelen, pijnboompitten, raz el hanout en de rozemarijn toe, breng op smaak met zout en peper en roer het geheel goed.
  4. Schep het couscousmengsel bovenop de zalm en dek af met aluminiumfolie.
  5. Bak de zalm in het midden van een voorverwarmde oven van 130 graden gedurende circa 10 minuten.
  6. Verwijder de folie, leg de sinaasappelplakken en de takjes rozemarijn bovenop het gerecht en zet het nogmaals circa 10 minuten in de oven.

Ingrediënten

  • 600 gram sockeye zalm, met vel
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 100 gram couscous
  • 150 ml hete groentebouillon
  • rasp en sap van 1 sinaasappel
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram gedroogde abrikozen, fijngehakt
  • 50 gram gedroogde cranberries
  • 25 gram geblancheerde amandelen
  • 25 gram pijnboompitten
  • 1 theelepel raz el hanout
  • 2 theelepels verse rozemarijn, fijngehakt
  • 1 sinaasappel, in plakken, ter garnering
  • rozemarijntakjes, ter garnering
  • zout en versgemalen zwarte peper

Publicatie datum: 15 augustus 2012