Hartige baklava met paddenstoelencouscous met varkenshaas

Gang
Tussengerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de groentebouillon en laat hierin de spinaziecouscous wellen zoals vermeld op de verpakking.
  2. Fruit de ui en champignons aan in de funghi olijfolie en voeg de couscous eraan toe.
  3. Smeer de varkenshaasjes in met kastanjecrème en bak ze in een koekenpan in de helft van de boter in circa 5 minuten aan beide zijden bruin.
  4. Bak het varkenshaasje vervolgens gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden.
  5. Kook ondertussen de schoongeborstelde kastanjechampignons met de port in tot er stroop ontstaat.
  6. Verwarm de honing met de walnootmosterd.
  7. Snijd het filodeeg in 12 gelijke vierkantjes. Smeer de bovenkanten in met de rest van de boter, bestrooi met walnoten en bak ze in een voorverwarmde oven van 180 graden goudkleurig en krokant. Bestrijk alle bovenkanten met de honingmosterdstroop.
  8. Maak vervolgens baklava-stapeltjes van 1 deegvierkantje, daarop couscous, daarop 1 deegvierkantje en daarop weer couscous.
  9. Dek af met een derde vierkantje. Plaats de varkenshaasjes op een bord en steek de portchampignons er met een prikker in. Plaats de couscous-baklava ernaastuks
  10. Serveer met een quenelle van crème fraîche, vermengd met de mayonaise en raz el hanout.

Ingrediënten

  • 1 dl groentebouillon, Oscar
  • 100 gram spinaziecouscous
  • 40 gram ui, in brunoise
  • 100 gram champignons
  • 2 eetlepels funghi olijfolie, Olitalia
  • 4 x 100 gram varkenshaas
  • 30 gram kastanjecrème, Menz & Gasser
  • 80 gram boter
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 1.5 dl port
  • 50 gram imkerhoning
  • 25 gram walnootmosterd, Percheron Freres
  • ca. 3 vellen filodeeg
  • 40 gram walnoten, Krexxx, fijngehakt
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel raz el hanout, O’life

Publicatie datum: 15 augustus 2012