Salade van lof met rode grapefruit

Gang
Tussengerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Laat voor de dressing sap en rasp van de citroen en sinaasappel inkoken.
  2. Giet het mengsel in een maatbeker en voeg de mosterd, honing, oranjebloesemwater, 100 ml olijfolie, 200 ml sojaolie, zout en peper toe. Meng de ingrediënten goed door elkaar met een staafmixer.
  3. Meng de knoflook, munt, citroensap, poedersuiker, eidooier, de rest van de olijf- en sojaolie,1 theelepel zout en wat peper met de staafmixer op hoogste stand tot aioli. Trek de mixer langzaam naar boven tot er een dikke massa ontstaat.
  4. Haal de rood- en witlof los van het stronkje en meng met de radicchio en de dressing.
  5. Voeg het grootste deel van de walnoten toe en leg de salade op een bordje.
  6. Steek het rundvlees en de rode grapefruit er speels tussen.
  7. Garneer de salade af met een schepje aioli, de rest van de walnoten en de bietenscheuten.

Ingrediënten

  • 1 citroen, sap en rasp
  • 1 sinaasappel, sap en rasp
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels oranjebloesemwater
  • 350 ml olijfolie
  • 700 ml sojaolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes munt
  • 1 citroen, alleen het sap
  • 2 theelepels poedersuiker
  • 1 eidooier
  • 4 stronkjes roodlof
  • 4 stronkjes witlof
  • 1/2 radicchio rosso, ragfijn gesneden
  • 100 gram walnoten, gehakt
  • 200 gram Bündnerfl eisch, in plakken en uitgebakken
  • 4 rode grapefruits, uitgesneden partjes
  • 50 gram bietenscheuten
  • zout en versgemalen peper

Publicatie datum: 15 augustus 2012