Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Bekleed een bakvorm van 20 x 30 cm met vetvrij bakpapier en vet dit in met wat olie.
Verwijder het vel van de zalm en leg de filet op een bakplaat, bedekt met een stukje aluminiumfolie.
Kook de spinazie in een bodempje water circa 5 minuten tot ze geslonken is. Dompel in ijswater en knijp het resterende vocht er zoveel mogelijk uit.
Hak de spinazie fijn. Meng de spinazie met de eidooiers, de geraspte kaas en breng op smaak met zout en peper.
Klop in een grote, vetvrije kom de eiwitten stijf. Spatel ze in het spinaziemengsel met behulp van een grote metalen lepel.
Giet het mengsel in de bakvorm met bakpapier en verspreid het goed tot in de hoeken. Bak het spinaziemengsel in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 10-12 minuten goudbruin.
Bak ondertussen ook de zalm gedurende 8-10 minuten (met folie).
Keer het spinaziemengsel op een groot vel vetvrij bakpapier en laat afkoelen.
Laat ook de zalm afkoelen en verdeel deze vervolgens in vlokken.
Klop de magere kaas tot een glad mengsel en meng met de crème fraîche, zalmvlokken, tomaten en kruiden en breng op smaak met zout en peper.
Verspreid over de spinazieroulade en rol het geheel op.
Zet koud weg tot het serveermoment.
Ingrediënten
225 gram sockeye zalm, met vel
Olie, om in te vetten
Bakpapier
300 gram verse spinazie, gebruiksklaar
4 eieren, gesplitst
50 gram parmezaan, geraspt
200 gram zachte magere kaas
4 eetlepels crème fraîche
2 tomaten, in brunoise
2 eetlepels verse bieslook, peterselie of dille, fijngehakt