Zalm en spinazie rouleau

Gang
Hoofdgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Bekleed een bakvorm van 20 x 30 cm met vetvrij bakpapier en vet dit in met wat olie.
  2. Verwijder het vel van de zalm en leg de filet op een bakplaat, bedekt met een stukje aluminiumfolie.
  3. Kook de spinazie in een bodempje water circa 5 minuten tot ze geslonken is. Dompel in ijswater en knijp het resterende vocht er zoveel mogelijk uit.
  4. Hak de spinazie fijn. Meng de spinazie met de eidooiers, de geraspte kaas en breng op smaak met zout en peper.
  5. Klop in een grote, vetvrije kom de eiwitten stijf. Spatel ze in het spinaziemengsel met behulp van een grote metalen lepel.
  6. Giet het mengsel in de bakvorm met bakpapier en verspreid het goed tot in de hoeken. Bak het spinaziemengsel in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 10-12 minuten goudbruin.
  7. Bak ondertussen ook de zalm gedurende 8-10 minuten (met folie).
  8. Keer het spinaziemengsel op een groot vel vetvrij bakpapier en laat afkoelen.
  9. Laat ook de zalm afkoelen en verdeel deze vervolgens in vlokken.
  10. Klop de magere kaas tot een glad mengsel en meng met de crème fraîche, zalmvlokken, tomaten en kruiden en breng op smaak met zout en peper.
  11. Verspreid over de spinazieroulade en rol het geheel op.
  12. Zet koud weg tot het serveermoment.

Ingrediënten

  • 225 gram sockeye zalm, met vel
  • Olie, om in te vetten
  • Bakpapier
  • 300 gram verse spinazie, gebruiksklaar
  • 4 eieren, gesplitst
  • 50 gram parmezaan, geraspt
  • 200 gram zachte magere kaas
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 2 tomaten, in brunoise
  • 2 eetlepels verse bieslook, peterselie of dille, fijngehakt
  • Zout en versgemalen zwarte peper

Publicatie datum: 15 augustus 2012