Zalmburgers met wortel en halloumi

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Verwijder het vel van de zalm en verdeel het visvlees in stukjes.
  2. Meng de wortelen met ui, paneermeel, ei, kaas en koriander.
  3. Breng op smaak met zout en peper en meng met de zalm.
  4. Vorm 6 burgers van het mengsel en verdeel ze over een ingevette bakplaat.
  5. Bak ze 20 - 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden tot ze goudbruin zijn.
  6. Serveer de burgers tussen de broodjes, met salade en tomatenketchup erbij.

Ingrediënten

  • 450 gram sockeye zalm, met vel
  • 350 gram wortelen, geraspt
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 100 gram paneermeel of verse broodkruimels
  • 1 groot ei, losgeklopt
  • 50 gram rijpe Cheddar kaas, geraspt
  • 150 gram halloumi kaas, verkruimeld
  • 1 eetlepel verse koriander, fijngehakt
  • 6 burgerbroodjes
  • salade, ter garnering
  • tomatenketchup, ter garnering
  • zout en versgemalen zwarte peper

Publicatie datum: 15 augustus 2012