Geitenkaas panna cotta met gestoofd winterfruit

Gang
Nagerecht Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de panna cotta tot 90 graden. Verbrokkel hierin de geitenkaas en roer tot een gladde massa.
  2. Schenk de panna cotta in met water afgespoelde fleximat vormpjes en laat opstijven in de koeling.
  3. Stoof voor de compote de appel aan in een klontje boter, voeg kaneel en rietsuiker toe en laat zachtjes stoven tot de appel gaar is. Voeg de fijngesneden stemgember toe.
  4. Kook intussen voor de siroop de poedersuiker met 1,5 dl water en de sinaasappelschilletjes gedurende 20 minuten op zacht vuur. Schep de schillen eruit en laat op papier uitlekken.
  5. Kook de siroop verder in tot een dikke saus en bewaar deze tot het serveren.
  6. Leg de basilicum op het bord. Dompel de vormpjes een voor een in een bakje heet water en stort de panna cotta op de blaadjes basilicum.
  7. Lepel het appelgember mengsel eromheen, decoreer met plakjes pruimen en een druif en giet er naar smaak siroop over.
  8. Garneer met gesuikerde sinaasappel en de crumble van torta rozemarijn/zeezout.

Ingrediënten

  • 3 dl panna cotta
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 2 kleine elstar appels, in brunoise
  • klontje boter
  • snufje kaneel
  • 25 gram rietsuiker
  • 15 gram stemgember
  • 70 gram poedersuiker
  • dunne schil van 2 sinaasappels
  • 4 basilicumblaadjes
  • 3 dl panna cotta
  • 4 blauwe druiven, gehalveerd
  • 1 torta de aceite rozemarijn/zeezout, verkruimeld

Publicatie datum: 15 januari 2013