Bioburger

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Maal het desembrood tot paneer en meng dit met het gehakt, ei en ui. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper en kneed goed door.
  2. Draai 4 burgers van ongeveer 1,5 cm dik en laat deze opstijven in de koeling. Bak de plakjes kletzenbrood in een voorverwarmde oven van 200 graden in circa 7 minuten krokant.
  3. Bak de burgers in wat olijfolie rondom bruin en gaar.
  4. Rooster de trostomaten, besprenkeld met olijfolie, in een voorverwarmde oven van 200 graden tot het velletje enigszins loslaat.
  5. Besmeer het desembrood met truffelmayonaise en beleg met carpaccio, zeewiersalade en vervolgens de burgers.
  6. Plaats de plakjes kletzenbrood erop en garneer met de kaasflinters, bosui, bloemensla, tomaten, basilicum en rucola.

Ingrediënten

  • 1 plak gedroogd desembrood, zonder korst
  • 250 gram biologisch half-om-half gehakt
  • 250 gram biologisch rundergehakt
  • 1 groot ei, Rooie Hen
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • nootmuskaat
  • 4 dunne plakjes kletzenbrood noten
  • biologische olijfolie, Olitalia
  • 4 takjes trostomaatjes, EKO
  • 4 dikke plakken desembrood, Boulangerie Lambèr
  • 1 portie carpaccio
  • 80 gram Japanse zeewiersalade
  • 50 gram Beemster biologische kaas, in flinters
  • 1 stengel bosui, in ringen
  • 50 gram bloemensla, Mijnboer
  • basilicum en rucola, ter garnering
  • zout en versgemalen zwarte peper

Publicatie datum: 15 maart 2013