• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Lamsrack met een croustade van Vacherin Mont d’or en haricot verts

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Maak de lamsracks schoon en haal het bovenvlies eraf. Blancheer de haricot verts en snijd in zeer kleine stukjes.
  2. Snijd de kaas (met een nat mes) in kleine blokjes. Meng de haricot verts, kaas, panko broodkruim en walnotenmosterd.
  3. Snijd de kaas (met een nat mes) in kleine blokjes. Meng de haricot verts, kaas, panko broodkruim en walnotenmosterd.
  4. Kook de zwarte linzen enkele minuten in licht gezouten water tot deze bijna gaar zijn.
  5. Snipper de sjalot en bak samen met de oesterzwam in 2 eetlepels olie. Doe de linzen erbij en breng op smaak met zout en peper.
  6. Haal de lamsrack uit de oven en laat enkele minuten rusten op een warme plaats.
  7. Maak van de braadjus en lamsfond een saus. Snijd het vlees tussen de ribben in koteletjes en dresseer op voorverwarmde borden. Garneer met de gepofte quinoa.

Tip Wijntip: Michel Torino Altimus 2009

Ingrediënten

  • 4 halve Frenched Lamsracks
  • 50 gram boter
  • 4 eetlepels olijfolie, Olitalia
  • 130 gram (zonder korst) Vacherin Mont d’Or
  • 35 gram panko broodkruim
  • 30 gram walnotenmosterd, Percheron Frères
  • 50 gram haricot verts
  • 150 gram zwarte linzen Beluga, Sabarot
  • 2 sjalotten
  • 4 stuks oesterzwammen
  • 40 gram gepofte quinoa
  • 3 eetlepels lamsfond, Oscar
  • zout en peper

Publicatie datum: 15 maart 2013