Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Gaar de zuurkool licht in water met het stukje citroengras. Giet af en koel terug.
Leg de norivierkantjes op de borden.
Dompel een rijstvel in lauw water tot deze wat zachter is en leg deze op een vochtige werkplank. Leg in het midden van het vel steeds een kwart van de zuurkool, bosui, peper en gember en leg hierop twee halve rivierkreeftjes.
Vouw de zijkanten van het rijstvel naar binnen en rol het vel van onder naar boven op tot een strak rolletje.
Leg de loempia op de nori en bestrooi licht met sesamzaadjes en zeezout. Serveer met de zeewiersalade en garneer met nog twee mooie stukjes rivierkreeft en daikoncress.
Geef er eventueel een klein kommetje sojadressing bij.
Ingrediënten
50 gram zuurkool
2 cm citroengras
1 norivel, in vieren gedeeld
4 gedroogde rijst-loempiavellen
2 bosuitjes, in julienne
1 Spaanse rode peper, in julienne
1 cm verse gember, in julienne
4 gepelde rivierkreeftjes, in de lengte gehalveerd