Loempia met pikante zuurkool en rivierkreeftjes

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Gaar de zuurkool licht in water met het stukje citroengras. Giet af en koel terug.
  2. Leg de norivierkantjes op de borden.
  3. Dompel een rijstvel in lauw water tot deze wat zachter is en leg deze op een vochtige werkplank. Leg in het midden van het vel steeds een kwart van de zuurkool, bosui, peper en gember en leg hierop twee halve rivierkreeftjes.
  4. Vouw de zijkanten van het rijstvel naar binnen en rol het vel van onder naar boven op tot een strak rolletje.
  5. Leg de loempia op de nori en bestrooi licht met sesamzaadjes en zeezout. Serveer met de zeewiersalade en garneer met nog twee mooie stukjes rivierkreeft en daikoncress.
  6. Geef er eventueel een klein kommetje sojadressing bij.

Ingrediënten

  • 50 gram zuurkool
  • 2 cm citroengras
  • 1 norivel, in vieren gedeeld
  • 4 gedroogde rijst-loempiavellen
  • 2 bosuitjes, in julienne
  • 1 Spaanse rode peper, in julienne
  • 1 cm verse gember, in julienne
  • 4 gepelde rivierkreeftjes, in de lengte gehalveerd
  • 8 gepelde rivierkreeftjes, ter garnering
  • 50 gram zeewiersalade
  • zwart sesamzaad, ter garnering
  • grof zeezout, ter garnering
  • daikoncress, ter garnering

Publicatie datum: 15 maart 2013