Salade van zuurkool

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Spoel de zuurkool af en knijp goed uit. Roer de crème fraîche los met de honing en schep dit door de zuurkool. Breng verder op smaak met peper en laat de smaak goed intrekken.
  2. Maak croutons door de broodreepjes in wat olijfolie krokant te bakken Schep de roomzuurkool in een bakring op de borden en leg hier een paar peerparten bij.
  3. Garneer met dunne plakjes gorgonzola en de croutons en bestrooi met cranberry’s.
  4. Maal er royaal peper over en maak af met een straaltje olijfolie.

Ingrediënten

  • 250 gram gekookte zuurkool
  • 100 ml crème fraîche
  • 1 theelepel vloeibare honing
  • 4 sneetjes zuurdesem of rozijnenbrood
  • olijfolie
  • 2 stevige rijpe handperen, in dunne parten
  • 100 gram gorgonzola piccante
  • gedroogde cranberry’s
  • versgemalen peper

Publicatie datum: 15 maart 2013