Eendenborstfilet

Gang
Tussengerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Wel de couscous in 1 dl hete groentebouillon.
  2. Grill de aubergines in olijfolie en leg ze op de quiche.
  3. Bak de quiche (met de aubergines) in een voorverwarmde oven van 180 graden in 15 minuten krokant.
  4. Snijd de eendenborst in een ruitvorm in op de velzijde.
  5. Bak ze met de velzijde naar beneden 5-8 minuten op een matig vuur. (totdat bijna al het vet is uitgebakken)
  6. Schroei de andere kant van de eendenborst dicht, bestrooi met peper en zout, en bak in 3-5 minuten mooi roze.
  7. Wikkel de eendenborstfilet in aluminiumfolie en bewaar op een lauw-warme plaats.
  8. Gebruik wat vet van de eendenborst om de sjalotten in aan te fruiten en meng met munt- en citroensap.
  9. Blus af met bloedsinaasappelsap, -rasp en stroop en laat het geheel inkoken.
  10. Snijd de eendenborstfilet in plakjes en dresseer het vlees naast de couscous. (op voorverwarmde borden)
  11. Lepel de bloedsinaasappeljus over het vlees.
  12. Plaats de geitenkaastaartjes op het bord.

Ingrediënten

  • 75 gram couscous
  • 0,75 dl aangemaakte groentebouillon, Oscar
  • 10 gram sjalot, gesnipperd
  • 1 eetlepel olijfolie, Olitalia
  • 1 theelepel munt, gehakt
  • ½ citroen, geperst
  • 2 dunne plakjes aubergine
  • 4 quiche geitenkaas - tomaat, Maison Niels de Veye
  • 2 eendenborstfilets
  • 3 bloedsinaasappels, geperst
  • 1 theelepel bloedsinaasappelrasp
  • 1 eetlepel stroop
  • zout en versgemalen peper

Publicatie datum: 15 juli 2013