Oosterse Bisque met krabvlees en saffraankroepoek

Gang
Tussengerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verhit de boter in een pan en bak hierin de groenten met kerriepoeder enkele minuten op middelmatig vuur.
  2. Voeg het krabvlees toe. (houd een gedeelte nog achter voor garnering)
  3. Voeg de aangelengde visbouillon toe.
  4. Voeg de kokosmelk toe en breng op smaak met zout en cayennepeper.
  5. Verwarm de soep nu door, maar laat deze niet aan de kook komen.
  6. Bak de Japanse garnalen in arachideolie van 180 graden.
  7. Bak de saffraankroepoek in arachideolie van 180 graden.
  8. Verdeel de soep en garneer af met room, saffraankroepoek en het laatste krabvlees.
  9. Leg de garnalen daarnaast en garneer deze af met wasabimayonaise en bosui.

Ingrediënten

  • 4 stuks saffraankroepoek
  • 10 gram roomboter
  • ½ wortel, in fijne brunoise
  • ½ ui, in fijne brunoise
  • 1 stengel bleekselderij, in fijne brunoise
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 250 gram krabvlees
  • 2,5 dl visbouillon, Oscar
  • scheutje kokosmelk
  • snufje cayennepeper
  • 4 Japanse garnalen
  • 4 theelepels lichtgeklopte room
  • 4 theelepels wasabimayonaise
  • zout

Publicatie datum: 15 juli 2013