Venkelsalade met bloedsinaasappel en gebakken makreel

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de venkelknol in flinterdunne julienne en de olijven in ringetjes. Snijd vervolgens de partjes zo uit de bloedsinaasappelen dat ze geen velletje meer hebben.
  2. Pers wat overblijft van de sinaasappelen uit. Meng het sap met de olijfolie en breng de vinaigrette op smaak met flink wat zout en peper. Hussel alles losjes door elkaar.
  3. Kruid de makreelfilets met zeezout en peper.
  4. Bak ze kort aan beide zijden. Verdeel de salade over de borden en leg de makreel er bovenop.

Ingrediënten

  • 200 gram venkelknol
  • 100 gram zwarte olijven
  • 2 (bloed)sinaasappelen
  • 1,5 dl extra vierge olijfolie, Olitalia
  • 4 kleine, verse makreelfi lets (art. nr. 003245)
  • grof zeezout en zwarte peper

Publicatie datum: 15 juli 2013