Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Was de ratte-aardappelen en kook ze net niet helemaal gaar in de groentebouillon.
Snijd de gekookte bieten, appel en ratte-aardappelen in kwarten. Snijd de truffelaardappelen in heel dunne plakjes, frituur ze in zonnebloemolie tot ze krokant zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Haal het bovenste vetlaagje van de paling en snijd de paling in grove jullienne. Pel de roodlof in losse bladeren.
Verdeel de gesneden ratte-aardappelen en bieten op een bakplaat, besprenkel met een milde olijfolie en rooster in een voorverwarmde oven van 200 graden tot de groenten licht krokant zijn (± 10 à15 minuten).
Warm de roodlof, appel en paling de laatste 5 minuten nog even mee. Bak de makreelfilets op de huid met wat zeezout in een beetje olijfolie.
Haal de filets uit de pan.
Bak de rode ui en knoflook in het bakvet van de makreel, blus af met sherry en laat dit licht inkoken.
Schep de groenten op borden en decoreer de makreelfilets er bovenop.
Bestrooi de filets met quinoa crisp en chipjes van truffelaardappel. Maak het gerecht af met een beetje van de sherry-uiensaus.
Ingrediënten
800 gram ratte-aardappelen, in de schil
groentebouillon
4 rode bieten, gekookt
1 appel, Elstar
2 truffelaardappelen
zonnebloemolie
2 gerookte palingfilets (art. nr. 161945)
2 struikjes roodlof
milde olijfolie
4 verse makreelfilets (à 200 g), schoongemaakt (art. nr. 003245)