• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Verse makreel met gerookte paling & geroosterde oergroenten

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Was de ratte-aardappelen en kook ze net niet helemaal gaar in de groentebouillon.
  2. Snijd de gekookte bieten, appel en ratte-aardappelen in kwarten. Snijd de truffelaardappelen in heel dunne plakjes, frituur ze in zonnebloemolie tot ze krokant zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  3. Haal het bovenste vetlaagje van de paling en snijd de paling in grove jullienne. Pel de roodlof in losse bladeren.
  4. Verdeel de gesneden ratte-aardappelen en bieten op een bakplaat, besprenkel met een milde olijfolie en rooster in een voorverwarmde oven van 200 graden tot de groenten licht krokant zijn (± 10 à15 minuten).
  5. Warm de roodlof, appel en paling de laatste 5 minuten nog even mee. Bak de makreelfilets op de huid met wat zeezout in een beetje olijfolie.
  6. Haal de filets uit de pan.
  7. Bak de rode ui en knoflook in het bakvet van de makreel, blus af met sherry en laat dit licht inkoken.
  8. Schep de groenten op borden en decoreer de makreelfilets er bovenop.
  9. Bestrooi de filets met quinoa crisp en chipjes van truffelaardappel. Maak het gerecht af met een beetje van de sherry-uiensaus.

Ingrediënten

  • 800 gram ratte-aardappelen, in de schil
  • groentebouillon
  • 4 rode bieten, gekookt
  • 1 appel, Elstar
  • 2 truffelaardappelen
  • zonnebloemolie
  • 2 gerookte palingfilets (art. nr. 161945)
  • 2 struikjes roodlof
  • milde olijfolie
  • 4 verse makreelfilets (à 200 g), schoongemaakt (art. nr. 003245)
  • 2 rode uien, in halve ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2,5 dl sherry
  • Quinoa crisp
  • zeezout

Publicatie datum: 15 juli 2013