Steak tartaar met kwartelei en verse frites

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
2

Bereidingswijze

  1. Snijd de diamanthaas eerst in plakjes en daarna helemaal fijn.
  2. Meng het vlees met de mosterd, 2 eetlepels olijfolie, kappertjes en augurk.
  3. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Bak de kwarteleitjes in een poffertjespan.
  5. Snijd het zuurdesembrood in kleine stukjes, besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en bak de croutons knapperig.
  6. Vul een ronde steker met de tartaar en garneer af met de kwarteleitjes, croutons en de cress.
  7. Meng voor de truffelmayonaise de mayonaise met de crème fraîche en de tapenade van zomertruffel.
  8. Roer de Parmezaanse kaas, truffelolie, gehakte peterselie en zout naar smaak door elkaar.
  9. Bak de frites af en bestrooi ze vervolgens met het truffelparmezaanmengsel.
  10. Maak een salade van little gem sla, cherrytomaatjes, de rest van de olijfolie en limoensap.

Ingrediënten

  • 2x 180 gram diamanthaas (O’Sullivan)
  • 2 eetlepels mosterd
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 20 gram kappertjes, fijngehakt
  • 20 gram augurk, fijngehakt
  • 6 kwarteleitjes
  • 2 dunne plak zuurdesembrood
  • 6 takjes shiso purple en affilla cress
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 20 gram tapenade van zomertruffel, il Tartufo di Paolo
  • 200 gram Parmezaanse strooikaas
  • 10 ml truffelolie, il Tartufo di Paolo
  • 10 gram peterselie, gehakt
  • 300 gram verse frites, 14 mm
  • 2 kropjes little gem sla
  • 6 cherrytomaatjes, in kwarten
  • 1/2 limoen, geperst
  • zout en peper
  • poffertjespan

Publicatie datum: 15 augustus 2013