Tomaat op knoflook-toast

Gang
Hapje
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Snijd het stokbrood in dunne plakjes.
  2. Maak van de knoflook, olijfolie en zout en peper een knoflookolie en besprenkel de plakjes stokbrood ermee.
  3. Bewaar een klein beetje voor het tomatenbeleg.
  4. Rooster de besprenkelde plakjes ongeveer 10 minuten in de oven op 180 graden.
  5. Ontdoe de vleestomaten van hun vel, snijd ze in kwarten, verwijder zaadlijsten en snij het tomatenvlees in kleine blokjes.
  6. Meng de tomatenblokjes met overgebleven knoflookolie.
  7. Schep wat van de tomaat op de krokante toast en leg er een takje Tahoon cress op.
  8. Snijd de ham in fijne reepjes en garneer hiermee het tomatentoastje.

Ingrediënten

  • kwart stokbrood
  • 2 dl olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 4 grote vleestomaten
  • Tahoon-cress
  • 2 plakken Iberico ham
  • zout en peper

Publicatie datum: 15 augustus 2013