Appelcompote met yoghurt-muesli-rotsjes

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verkruimel het roggebrood en meng met de beurre culinair en 1 eetlepel suiker.
  2. Karamelliseer het mengsel in een voorverwarmde oven op 200°C. Dit kan ook op laag vuur in een koekenpan.
  3. Klop de slagroom met 1 eetlepel suiker stijf.
  4. Schil de appels, snijd ze in stukjes en kook ze in een laagje water met 2 eetlepels suiker tot compote. Meng 2 theelepels kaneelsuiker door het roggebroodmengel.
  5. Schep om en om wat gekaramelliseerd roggebrood en appelcompote in 4 schaaltjes.
  6. Top dit af met een toefje slagroom.
  7. Rol 8 bolletjes yoghurt-perzikijs door de Bio Crunchy en serveer 2 van deze yoghurt-muesli-rotsjes per persoon apart bij de compote.

Ingrediënten

  • 1,5 plak Fries roggebrood
  • 1 eetlepel beurre culinair
  • 4 eetlepels suiker
  • 1/2 kilo appels (Mijnboer)
  • 2 theelepels kaneelsuiker
  • 125 ml slagroom
  • 8 bolletjes yoghurtijs perzik (Sanissimo Premium Ice Cream)
  • Bio Crunchy
  • Hollands superfruit

Publicatie datum: 15 oktober 2013