• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Kabeljauw met citrus-beurre blanc

Gang
Tussengerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Rooster de tomaatjes 8 à10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
  2. Snijd de kabeljauw in vieren, bestrooi met wat versgemalen peper en Nordic seasoned salt en besprenkel met een beetje beurre culinair.
  3. Gaar de vis 8 à10 minuten op 200 graden in de oven. Stoof de venkel licht in wat beurre culinair en voeg op het allerlaatst de olijven toe.
  4. Maak ondertussen de citrus-beurre blanc.
  5. Fruit hiervoor een 2 gesnipperde sjalotjes in een beetje boter. Blus af met een 100 ml droge witte wijn, voeg 250 gram in blokjes gesneden koude boter toe en kook het geheel in.
  6. Voeg een paar druppels citroensap toe en zeef het geheel. Schuim dit vervolgens op met een staafmixer.
  7. Verdeel het krokant briochebrood over 4 schaaltjes. Plaats de stukjes kabeljauw erbovenop en rasp er een mespuntje sinaasappelschil overheen.
  8. Leg overal wat gestoofde venkel met olijven en geroosterde tomaatjes omheen en maak het af met een eetlepel beurre-blancschuim.

Ingrediënten

  • 12 zoete honingtomaatjes
  • 500 gram kabeljauwrug met vel, SmitVis
  • Nordic seasoned salt
  • beurre culinair
  • 120 gram venkel, heel fijn gesneden
  • 16 Taggiasche olijven met knoflook, in ringetjes gesneden, Grand Gérard
  • 2 sjalotjes
  • 100 ml droge witte wijn
  • 250 gram boter
  • 1 theelepel citroensap
  • 80 gram krokant briochebrood

Publicatie datum: 15 oktober 2013