Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Leg de tarbot er in het midden bovenop en daar weer bovenop de truffelplakjes met een paar druppels truffelolie.
Wikkel de lardo er omheen.
Snijd de aardappel met de spaghettisnijder in lange, dunne slierten. Rol deze om de tarbot.
Bak de tarbot in geklaarde boter gedurende 6 à7 minuten goudbruin.
Kook de truffeljus met de helft van de kippenbouillon in tot 2 dl.
Voeg een paar druppels inktvisinkt en een klein snufje zout toe.
Voeg voor het afbinden de xantana toe en meng het geheel met een staafmixer.
Fruit voor het truffelschuim de sjalotten en voeg vervolgens de tapenade toe.
Blus af met witte wijn en voeg meteen daarna de rest van de kippenbouillon toe.
Breng het mengsel aan de kook en doe de room erbij. Breng op smaak met zout en peper.
Gebruik een staafmixer om het mengsel te laten schuimen.
Schil de topinamboer en blancheer deze tot hij beetgaar is.
Karamelliseer een beetje suiker in de koekenpan en blus af met wittewijnedik.
Voeg de topinamboer toe en verhit het mengsel even goed door (roer op het eind eventueel een beetje boter door het mengsel) tot het zoetzuur als een siroop om de topinamboer blijft hangen.
Maak het bord op met de truffeljus en plakjes topinamboer. Strooi daar de peterselie overheen.
Leg de tarbotfilet op de topinamboer en garneer het gerecht af met knoflookcress het truffelschuim.