Eendenleverlollies

Gang
Hapje
Aantal Personen
12

Bereidingswijze

  1. Kook de port met suiker tot een gelei.
  2. Rooster wit sesamzaad en vermeng met de speculaas.
  3. Vermeng zwart sesamzaad met de mandarijnrasp.
  4. Snijd de appel in acht partjes en verwijder het klokhuis.
  5. Bak de appelplakjes goudbruin in de oven.
  6. Prik de tranches eendenlever aan prikkers.
  7. Rol 6 tranches door de geroosterde sesamzaad met speculaas en eindig met gebakken appel.
  8. De andere 6 tranches rollen door het zwarte sesamzaad met mandarijnrasp en eindig met framboos.
  9. Serveer het geheel met de portgelei en decoreer met de appelbloesem.

Ingrediënten

  • 2 dl port
  • 50 gram suiker
  • 12 eendenlevertranches, foie fin canard
  • 3 eetlepels sesamzaad blank, geroosterd
  • 1 theelepel speculaas, fijngehakt
  • 1 mandarijn, fijne zeste
  • 3 eetlepels zwart sesamzaad
  • 5 gram boter
  • 1 appel, granny smith
  • 8 frambozen
  • appelbloesem

Publicatie datum: 15 november 2013