Forelmousse met Pedro Ximénez-gelei

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de forel in stukken en pureer deze met 3 eetlepels slagroom in de keukenmachine.
  2. Klop de rest van de slagroom stijf en spatel het forelmengsel, de mierikswortel en zout en peper er naar smaak luchtig door.
  3. Doe de mousse in een spuitzak en laat een uur in de koeling opstijven.
  4. Week de gelatine 5 minuten in een bakje met koud water.
  5. Verwarm de helft van de edik in een pannetje. Haal deze dan van het vuur en los de gelatine erin op, voeg dan de rest van de Sherry toe en laat iets afkoelen.
  6. Doe een flinke bodem hiervan in een glaasje en laat even opstijven. Breng voor het serveren een laagje forelmousse aan op de PX-gelei.
  7. leg hier bovenop de ontvelde grapefruit en geleer de opgesteven vormpjes af met een dun laagje PX-gelei.

Ingrediënten

  • 100 gram gerookte forel
  • 125 ml slagroom
  • 1 theelepel mierikswortel
  • 3 blaadjes gelatine
  • 1 grapefruit
  • 160 ml edik Pedro Ximénez
  • zout en versgemalen peper

Publicatie datum: 15 november 2013