Hazenrug met chocoladebloedworst en chili-portjus

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de pompoen in dunne plakjes, blancheer in gezouten water en houd ze apart.
  2. Bak de bloedworst in weinig boter krokant en zet eveneens apart.
  3. Bestrooi de hazenrugfilets met zout en peper en bak bruin, ca 2,5 minuut per zijde.
  4. Plaat de filets daarna in een met aluminiumfolie afgedekte schaal in de over op 180 graden.
  5. 10-12 minuten voor medium en 14-16 minuten voor doorbakken.
  6. Roer het aanbaksel in de pan los met de port en wat chili-cacaopoeder.
  7. Hak de chocolade in fijne brunoise en meng met de bloedworstuks
  8. Paneer de hazenrugfilets met het bloedworst-chocolademengsel en decoreer het gerecht met pompoenplakjes en anijsbloesem.
  9. Serveer met de portjus.

Ingrediënten

  • 1 pompoen, geschild
  • 200 gram bloedworst, brunoise gesneden
  • 30 gram boter
  • 4 hazenrugfilets
  • 2 dl rode port
  • Chili-cacaopoeder
  • bittere chocolade
  • anijsbloesem
  • bramen-vanillemoestuinjam

Publicatie datum: 15 november 2013