Kwartelpootjes met ansjovisdip

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Bak de kwartelpootjes aan tot ze goudbruin en krokant zijn.
  2. Snijd de uitgelekte ansjovis zeer fijn.
  3. Smelt de boter en smoor de knoflook met de ansjovis op een zeer laag vuur tot de vis 'gesmolten' is niet bruin laten worden!
  4. Schenk olijfolie erbij en roer tot het een gladde saus wordt.
  5. Warm houden en in een warm bakje serveren en dip de kwartelpootjes, koude groenten en het eitje erin.
  6. Serveer met een plakje geroosterd briochebrood.

Ingrediënten

  • 10 gram ansjovis uit blik
  • 50 gram boter
  • 1 teen knoflook
  • 2 dl olijfolie
  • 8 kwartelpootjes
  • 4 plakjes briochebrood, geroosterd
  • 4 gekookte kwarteleitjes
  • 4 groene asperges geblancheerd
  • 1 artisjok, geblancheerd
  • 4 bospenen, geblancheerd

Publicatie datum: 15 november 2013