Appeltjes uit Borne

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Maak een appelpuree en rasp er een halve limoen in.
  2. Voeg de agar toe, breng het aan de kook en laat daarna afkoelen.
  3. Draai het fijn in de thermoblender.
  4. Schil voor de karamelappel de appels en snijd per appel 20 partjes.
  5. Zet de suiker op met de boter en maak karamel.
  6. Voeg hieraan het appelsap toe.
  7. Voeg de appelpartjes toe en wacht tot ze bijna gaar zijn.
  8. Steek met een steekring ringen uit een plak bladerdeeg en bak deze in 15 minuten af op 170 graden.
  9. Bestrooi ze hierna met poedersuiker en karamelliseer ze onder de grill.
  10. Maak het bord op met toefjes butterscotch (met een spuitzak) afgewisseld met crème van roomkaas, de appelcrème (met een spuitzak) en de karamel-appel. Plaats de ring van bladerdeeg hier rechtop tussen.
  11. Voeg nog een paar schuimpjes van kaneel toe en tot slot een bolletje yoghurt-ijs.
  12. Garneer af met victoriabeslag.

Ingrediënten

  • 0,5 limoen
  • 150 gram puree van appels
  • 1,3 gram agar
  • 2,5 kg appels
  • 30 gram suiker
  • 20 gram boter
  • 20 ml appelsap
  • bladerdeeg

Publicatie datum: 15 april 2014