Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd 100 gram gamba’s in gelijke, kleine stukjes.
Draai de rest van de gamba’s (300 gram) samen met het eiwit helemaal fijn in de keukenmachine.
Myoteer het paprikapoeder met de olie.
Maak de farce goed hoog op smaak met 1 theelepel tomatenpuree, piment, tabasco en zout.
Spatel de gesneden gamba’s erdoor.
Leg een paar laagjes zelfklevend folie op elkaar en rol daar je farce goed strak in.
Let op dat er geen luchtgaten ontstaan.
Gaar de farce in een roner of steamer op 60 graden, ongeveer 15 minuten (afhankelijk van de dikte).
Maak op het bord met een kwastje spetters van avocadocrème aan de zijkant.
Plaats de gamba chorizo aan de rand van de spetters en garneer eventueel met nog 4 andere gambastructuren: kroepoek van gamba, geschroeide gamba en tartaar van gamba. Leg ze speels maar wel strak in de hoogte neer.
Plaats daar verse chorizo en avocadosteentjes tegenaan en spuit er avocadocrème tussen, in mooie, bolle stipjes.
Garneer af met chorizopoeder, gedroogde tomaatjes, gambakroepoek (in de hoogte) en bijpassende cress.