Haantjes uit de oven met tagliatelle en citroenboter

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Pers het sap van 2 citroenen uit en meng met de gehakte tijm.
  2. Steek de uitgeperste citroenstukken en een paar takjes tijm in de buikholte van de haantjes en bind ze op.
  3. Schenk het citroensap erover en laat de haantjes 2 uur in de koelkast marineren.
  4. Maak ondertussen de citroenboter: rasp de schil van de overige citroen, pers het sap uit en meng door de boter.
  5. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg de haantjes in een braadslee.
  6. Bestrijk ze met de helft van de citroenboter en gaar ze in ca. 30 minuten.
  7. Leg de laatste 10 minuten de groenten in de braadslede.
  8. Kook de tagliatelle ondertussen gaar en schep om met de rest van de boter.
  9. Serveer de kip met de tagliatelle en groenten. Garneer met citroenzestuks

Ingrediënten

  • 3 citroenen
  • een paar takjes tijm, de helft fijngehakt
  • 4 kleine haantjes, schoongemaakt
  • 75 gram zachte boter
  • 300 gram radijsjes, schoongemaakt en gehalveerd
  • 2 kropjes little gem, in parten
  • 250 gram groene tagliatelle
  • zout en peper

Publicatie datum: 15 april 2014