Oosterse waterzooi

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kruid de kipfilets met zout, peper en 1 theelepel kurkuma.
  2. Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak de kipfilets in ca. 10 minuten net gaar en bruin.
  3. Leg de repen bosui in een kom met koud water.
  4. Maak ondertussen de bouillon.
  5. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de gesnipperde bosui en overige kurkuma.
  6. Schenk de bouillon erop en laat 10 minuten zachtjes koken.
  7. Schenk de kokosmelk erbij en laat nog 5 minuten zachtjes koken.
  8. Blancheer de groenten en giet ze af.
  9. Verdeel de kipfilets over 4 lage soepborden.
  10. Schenk de bouillon eromheen en leg de groenten in de bouillon.
  11. Garneer met reepjes bosui.
  12. Serveer met pandanrijstuks

Ingrediënten

  • 4 filets met vel (Kemperkip)
  • 5 gram kurkuma
  • 60 ml archideolie
  • 2 bosuien, de helft in lange repen gesneden, de rest heel fijngesneden
  • 750 ml kippenbouillon
  • 250 ml kokosmelk
  • 500 gram voorjaarsgroenten
  • zout en peper

Publicatie datum: 15 april 2014