Tartaar van wilde zeebaars

Gang
Tussengerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de zeebaarsfilet in heel fijne brunoise.
  2. Breng op smaak met zout, peper, venkelzaad en goede olijfolie.
  3. Snijd de zaadlijst uit de komkommer en maak dunne linten van de buitenkant zorg ervoor dat de schil nog zichtbaar is.
  4. Van een andere komkommer maak je balletjes met een kleine pommeparisienneboor.
  5. Schil de venkel en snijd deze in kleine juliennestukjes.
  6. Leg de zeebaars met een steekring in het midden van het bord en druk deze plat met een stampertje.
  7. Leg aan één kant de bolletjes komkommer.
  8. Rol met een pincet de komkommerlinten op en leg deze aan dezelfde kant, met de schil naar boven.
  9. Leg de venkel op de komkommer, samen met krokant gebakken croutons van witbrood zorg ervoor dat deze de lucht in komen waardoor het gerecht hoogte krijgt.
  10. Garneer met een mix van waterkers en eventueel postelein op smaak gebracht met vinaigrette, zout en peper.

Ingrediënten

  • 200 gram zeebaarsfilet
  • venkelzaad
  • olijfolie
  • 1 komkommer
  • venkel
  • witbrood
  • zout en peper

Publicatie datum: 15 april 2014