Rossini burger

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kneed het gehakt goed met de sjalotjes, breng op smaak met peper en zout en vorm tot vier grote hamburgers. Bewaar ze koel tot gebruik.
  2. Snijd de bieten in kleine blokjes, schep om met de citroenrasp en -sap en 2 eetlepels van de olie.
  3. Verhit nog 2 eetlepels olie in een grote koekenpan en bak de knoflook en paddenstoelen op hoog vuur snel bruin.
  4. Verhit een grillpan en rooster eerst de sneetjes brood licht.
  5. Bestrijk de hamburgers met de laatste eetlepel olie en bak ze in ca. 4 minuten per kant in de grillpan mooi gaar.
  6. Trek met behulp van een boterkruller mooie krullen van de paté.
  7. Beleg 4 sneetjes brood met sla, de hamburgers, wat bietensla, de paddenstoelen en een krul paté.
  8. Garneer met de daikonkers en dek af met een tweede sneetje geroosterd brood.

Ingrediënten

  • 400 gram gehakt van Wagyu rund
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 150 gram gekookte bieten
  • geraspte schil en sap van ½ citroen
  • 75 ml olijfolie
  • 1 klein teentje knoflook, fijngehakt
  • 200 gram gemengde paddenstoelen, in grove stukken
  • 8 sneetjes zuurdesembrood
  • 50 g ganzenleverpaté
  • 8 blaadjes radicchio, gewassen en drooggedept
  • 1 bakje daikonkers

Publicatie datum: 15 mei 2014