Zilte amuseburger

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Bak de spekplakjes uit en rooster de ciabattabroodjes.
  2. Breng een pannetje met water aan de kook en blancheer de preiringen.
  3. Spoel ze koud en schep om met de mirin.
  4. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan en roerbak de spinazie op hoog vuur tot het net gaat slinken.
  5. Druk de overtollige vocht uit de spinazie en meng met nog 2 eetlepels olie.
  6. Leg op de onderkant van de broodjes een beetje gebakken spinazie en een plakje spek.
  7. Verwijder met behulp van een oestermes de oesters uit de schelp en leg op elk broodje 2 oesters.
  8. Strooi wat preiringetjes en zeespaghetti op de broodjes en dek ze af met een kapje. Steek vast met bamboeprikkers.

Ingrediënten

  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 8 mini ciabattabroodjes, open gesneden
  • 2 dunne preien, in dunne ringen
  • 25 ml Japanse mirin
  • 200 g spinazie
  • 60 ml olijfolie
  • 30 g zeespaghetti (zeewier)
  • 16 verse oesters, in de schelp

Publicatie datum: 15 mei 2014