Avocado-salade met gerookte forel en mango-ijs

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Haal de blaadjes sla los, was ze en dep ze goed droog.
  2. Snijd de bosui in dunne ringen en de tomaatjes in kwarten.
  3. Snijd het pepertje fijn.
  4. . Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit.
  5. Roer in een mengkom limoensap en schil goed door de olie met de stukjes tomaat en het pepertje.
  6. Halveer de avocado’s en verwijder de pitten.
  7. Snijd het vruchtvlees in lange plakken.
  8. Hak de munt grof en schep luchtig door de tomatensalade.
  9. Leg op elk bord wat grove stukken forelfilet, wat plakken avocado en een bergje tomatenstukjes.
  10. Leg op elk bord een bolletje mango-ijs en garneer met cress, eetbare bloemblaadjes en bosuikrullen.

Ingrediënten

  • 2 kropjes little gem sla
  • 2 bosuien
  • 100 gram gele cherrytomaatjes
  • 1 groene peper
  • 1 kleine limoen
  • 4 eetlepels sesamolie
  • 2 rijpe avocado's
  • 2 takjes munt
  • 150 gram gerookte forelfilets
  • 1 bakje Affila cress
  • eetbare bloemblaadjes

Publicatie datum: 15 juni 2014