Blauwe-kaasplankje met stoofpeerijs

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de gelei: breng het druivensap met de steranijs aan de kook en laat 10 minuten op zacht vuur trekken.
  2. Schep geleisuiker erbij en breng aan de kook.
  3. Laat de gelei 4 minuten koken, haal van het vuur en laat daarna helemaal afkoelen.
  4. Snijd ondertussen 4 mooie kleine plakjes van elk kaassoort en schik op een mooi plankje.
  5. Breek de walnoten, leg erbij en schep de gelei op de plankjes.
  6. Schep bolletjes stoofperenijs in kleine schaaltjes en geef bij de kaasplankjes.

Ingrediënten

  • 100 ml witte druivensap
  • 3 steranijs
  • 100 gram geleisuiker
  • 100 gram licht pittige blauwe geitenkaas (bijvoorbeeld Landana geitenkaas bleu)
  • 100 gram zachte blauwe geitenkaas (bijvoorbeeld Nederblauw)
  • 100 gram blauwe geitenkaas met uitgesproken smaak (bijvoorbeeld Stilton)
  • 100 gram walnoten
  • 4 bolletjes sorbetijs stoofpeer

Publicatie datum: 15 juni 2014