Citrussalade met bloedsinaasappelijs

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de citrusdressing. Schil de grapefruit dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Bewaar de partjes tot gebruik en knijp al het sap uit de grapefruit.
  2. Schenk 100 ml van het sap in een pannetje, voeg citroensap, ahornsiroop en een mespunt zout toe.
  3. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken tot er circa 5 eetlepels siroop over zijn.
  4. Laat de siroop helemaal afkoelen en schenk het sinaasappelbloesemwater en de helft van olijfolie erbij.
  5. Haal de blaadjes van de roodlof los en schep om met de rest van de olie en de mosterdcress-blaadjes.
  6. Verdeel over 4 borden en leg de sinaasappelpartjes erbij.
  7. Brokkel de fetakaas over de salade, bestrooi met de pijnboom- en granaatappelpitjes en schep op elke salade een bolletje bloedsinaasappelijs.
  8. Bestrooi met de tuinkers, de dressing en grofgemalen peper.

Ingrediënten

  • 2 rode grapefruits
  • 1 eetlepel citroensap
  • 60 ml ahornsiroop
  • ½ theelepel sinaasappelbloesemwater
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 stronkjes roodlof
  • 1 bakje rode mosterdcress
  • 100 gram fetakaas
  • 20 gram pijnboompitten
  • 1 eetlepel granaatappelpitjes
  • 4 kleine bolletjes sorbetijs bloedsinaasappel
  • 1 bakje tuinkers
  • zout en grofgemalen peper

Publicatie datum: 15 juni 2014