Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Maak eerst de citrusdressing. Schil de grapefruit dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Bewaar de partjes tot gebruik en knijp al het sap uit de grapefruit.
Schenk 100 ml van het sap in een pannetje, voeg citroensap, ahornsiroop en een mespunt zout toe.
Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken tot er circa 5 eetlepels siroop over zijn.
Laat de siroop helemaal afkoelen en schenk het sinaasappelbloesemwater en de helft van olijfolie erbij.
Haal de blaadjes van de roodlof los en schep om met de rest van de olie en de mosterdcress-blaadjes.
Verdeel over 4 borden en leg de sinaasappelpartjes erbij.
Brokkel de fetakaas over de salade, bestrooi met de pijnboom- en granaatappelpitjes en schep op elke salade een bolletje bloedsinaasappelijs.
Bestrooi met de tuinkers, de dressing en grofgemalen peper.