Clubsandwich met huisgerookte zalm

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
1

Bereidingswijze

  1. Meng de crème fraîche met de koksroom.
  2. Meng de citroenrasp erdoor (let op dat het niet gaat overheersen).
  3. Meng het geheel met de dille en bieslook en breng op smaak met zout en peper.
  4. Frituur de plakjes aardappel op 130 graden tot ze goudbruin zijn.
  5. Grilleer de 3 sneeën casinobrood licht onder een grill en laat ze even afkoelen.
  6. Besmeer de bodem en het topstuk aan 1 kant en het middenstuk aan 2 kanten rijkelijk met de dille/bieslook crème fraîche.
  7. Beleg de bodem speels met de Hollandse kropsla, tomaat, een gedeelte van het ei en de helft van de gerookte zalm.
  8. Beleg hierna op dezelfde speelse wijze het middenstuk met de Hollandse kropsla, komkommer, de overige gerookte zalm en de overige plakjes ei.
  9. Plaats het middenstuk bovenop het belegde bodemstuk en maak het geheel af met het topstuk.
  10. Snijd de sandwich twee keer diagonaal doormidden (4 stukken) en steek in ieder deel een sierlijke prikker.
  11. Plaats de sandwich op een bord en maak het geheel af met de aardappelchips.

Ingrediënten

  • 25 gram crème fraîche
  • 1 eetlepel koksroom
  • klein snufje citroenrasp
  • 1 takje verse dille, fijngesneden
  • 3 stengels verse bieslook, fijngesneden
  • 1 aardappel, in dunne plakjes gesneden
  • 3 sneeën casinobrood, zonder korsten
  • paar binnenste blaadjes van Hollandse kropsla
  • 2 à3 dunne plakken van een middelgrote pomodori tomaat
  • 1 gekookt ei, in plakjes gesneden
  • 60 tot 90 gram huisgerookte zalm, dun getrancheerd
  • 3 à4 dunne plakken komkommer, schuin afgesneden
  • fijn zeezout en versgemalen peper

Publicatie datum: 15 juni 2014