Grilled Pineapple

Gang
Drank
Aantal Personen
1

Bereidingswijze

  1. Snij een plak van 2 cm af van een ananas.
  2. Ontdoe de van de schil en het hart en snij deze in stukken van gelijke dikte.
  3. Bestrooi deze aan alle kanten met rietsuiker en kaneel.
  4. Zorg er voor dat de Big Green Egg op 180 graden uitkomt.
  5. Voeg de rooksnippers toe en de ananas.
  6. Draai deze regelmatig tot zo een mooi grill randje hebben.
  7. Haal ze van de Big Green Egg.
  8. Voeg 3/4 van ananas toe aan een shaker en muddle dit tot een puree.
  9. Voeg de overige ingrediënten toe aan de shaker en shake deze met ijs.
  10. Voeg ijsblokjes toe aan het glas en zeef de shaker dubbel over het ijs.
  11. Garneer met een stukje gegrilde/gerookte ananas en munttopje.

Ingrediënten

Voor de opmaak

  • Glas: whiskey
  • Garnering: gegrilde ananas en munttopje

Voor de grilled pineapple

  • 60 ml Mandarine Napoléon
  • 10 ml Suikersiroop
  • 2 cm gegrilde of gerookte ananas
  • rietsuiker
  • kaneelpoeder
  • Big Green Egg
  • rooksnippers

Publicatie datum: 15 juni 2014