Warme vanilleroomsoep met zwarte bes-ijs

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de vanillestokjes in de lengte open en leg in een pannetje met de slagroom. Breng aan de kook.
  2. Klop ondertussen de eidooiers en suiker goed met een elektrische mixer.
  3. Schenk een grote soeplepel slagroom al roerend bij de eidooiers. En schenk dan het eimengsel in de pan.
  4. Verwarm het mengsel al roerend tot een dunne vla.
  5. Verwijder de vanillepeulen, schraap de vanille eruit en roer door de room.
  6. Schenk in vier borden en verdeel het roodfruit over de borden.
  7. Schep in elk bord een bolletje zwarte-besijs en garneer met takjes verse kervel.

Ingrediënten

  • 2 vanillestokjes
  • 340 ml slagroom
  • 4 eidooiers
  • 65 gram witte basterdsuiker
  • selectie roodfruit
  • 4 bolletjes sortbetijs zwarte bes
  • takjes verse kervel

Publicatie datum: 15 juni 2014