Rabda kikkererwten salade

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Laat de kikkererwten in water 8-12 uur weken.
  2. Kook de kikkererwten in ruim vers water met wat zou (60-90min.). Afgieten en laten afkoelen.
  3. Bak de kipfilet blokjes in olijfolie. Voeg er aan toe : Ras el Hanout, zout, gesneden ui, kaneel, rozijnen, citroenrasp en koriander. En laten afkoelen.
  4. Romeinse sla goed wassen en in kleine stukjes plukken.
  5. Kikkererwten bestrooien met een beetje komijn en zout en daarna de kipfilet er doorheen mengen. Doe daarna de gehalveerde Romatomaatjes er doorheen.
  6. Maak een bedje van Romeinse sla en doe het mengsel er op.
  7. Recept is afkomstig van Ouchan International

Ingrediënten

  • 400g Rabda Kikkererwten
  • 2 ltr Water
  • 200g Kipfilet in blokjes
  • 100g Rozijnen
  • 1 tros Romatomaatjes
  • 1 Rode Ui
  • 2 eetl Koriander
  • 5 eetl Olijfolie
  • 2 theel Komijn
  • 1 theel Citroenrasp
  • zout
  • Romeinse sla

Publicatie datum: 15 juli 2014