Sushi Maki Beef

Gang
Amuse Hapje
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Was de sushirijst en kook deze vervolgens gaar in water met zout.
  2. Als de rijst de juiste garing heeft bereikt, voeg dan de azijn toe om de garing te remmen.
  3. Voeg vervolgens de suiker toe en laat de rijst afkoelen.
  4. Schil de rode paprika en snijdt deze in repen.
  5. Snijd de ossenhaas in repen en sauteer deze kort om en om en breng royaal op smaak met zout en peper.
  6. Blancheer de peultjes kort in ruim kokend water met zout en koel deze direct terug in ijswater. (De peulen mogen krokant blijven)
  7. Leg een zeewiervelletje op het sushimatje en leg hierop een bultje rijst en verdeel dit ietwat met natte vingertoppen.
  8. Leg hierop de ossenhaas, peulen en paprika.
  9. Rol de sushi vervolgens strak op en laat de sushirol afkoelen.

Ingrediënten

  • 250 gram sushi rijst
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 1 eetlepel zout
  • 2 theelepels suiker
  • 4 zeewiervellen
  • 500 gram ossenhaas
  • 100 gram peultjes
  • 1 rode paprika

Publicatie datum: 15 juli 2014