Sushi Maki Chicken-Mango

Gang
Amuse Lunchgerecht Hoofdgerecht Hapje
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Was de sushirijst en kook deze vervolgens gaar in water met zout.
  2. Als de rijst de juiste garing heeft bereikt, voeg dan de azijn toe om de garing te remmen.
  3. Voeg vervolgens de suiker toe en laat de rijst afkoelen.
  4. Snijd de mango in repen en frituur de kippeling krokant.
  5. Leg een zeewiervelletje op het sushimatje en leg hierop een bultje rijst en verdeel dit ietwat met natte vingertoppen.
  6. Leg hierop de kippenhaasjes en een reep mango.
  7. Strooi hier een aantal rode peperkorrel en wat verse koriander tussen.
  8. Rol de sushi vervolgens strak op en laat de sushirol afkoelen.

Ingrediënten

  • 250 gram sushi rijst
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 1 eetlepel zout
  • 2 theelepels suiker
  • 4 zeewiervellen
  • 8 stuks kippeling (gepaneerd kippenhaasje)
  • 1 verse mango
  • 1 theelepel rode peperkorrels
  • 1 tak verse koriander

Publicatie datum: 15 juli 2014