Sushi Maki Mediterraan

Gang
Amuse Lunchgerecht Hoofdgerecht Hapje
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Was de sushirijst en kook deze vervolgens gaar in water met zout.
  2. Als de rijst de juiste garing heeft bereikt, voeg dan de azijn toe om de garing te remmen.
  3. Voeg de rijst de juiste garing heeft bereikt, voeg dan de azijn toe om de garing te remmen.
  4. Snijd de chorizo en augurk in repen.
  5. Leg een zeewiervelletje op het sushimatje en leg hierop een bultje rijst en verdeel dit ietwat met natte vingertoppen.
  6. Leg hierop de repen chorizo en augurk.
  7. Strooi eventueel hier een aantal rode peperkorrels tussen.
  8. Rol de sushi vervolgens strak op en laat de sushirol afkoelen.

Ingrediënten

  • 250 gram sushi rijst
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 1 eetlepel zout
  • 2 theelepels suiker
  • 4 zeewiervellen
  • 1 chorizo
  • 6 augurken
  • 1 bos basilicum

Publicatie datum: 15 juli 2014