Sushi Maki Veggi

Gang
Amuse Lunchgerecht Hoofdgerecht Bijgerecht
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Was de sushirijst en kook deze vervolgens gaar in water met zout.
  2. Als de rijst de juiste garing heeft bereikt, voeg dan de azijn toe om de garing te remmen.
  3. Voeg vervolgens de suiker toe en laat de rijst afkoelen.
  4. Snijd de pompoen in repen en kook deze beetgaar en laat ze afkoelen in ijswater.
  5. Leg een zeewiervelletje op het sushimatje en leg hierop een bultje rijst en verdeel dit ietwat met natte vingertoppen.
  6. Leg hierop de pompoen en een reep banaan.
  7. Rol de sushi vervolgens strak op en laat de sushirol afkoelen.

Ingrediënten

  • 250 gram sushi rijst
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 1 eetlepel zout
  • 2 theelepels suiker
  • 4 zeewiervellen
  • 1 banaan
  • 1/2 pompoen

Publicatie datum: 15 juli 2014