Aardpeer en truffelaardappel met zeebaarsfilet met korianderkorst

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de kruimelkorst: meng het verse broodkruim met 2 eetlepels olijfolie, de koriander en de helft van de citroenrasp.
  2. Schil de aardperen en truffelaardappels, halveer ze en smelt de boter. Kook de groenten in ca. 10 minuten halfgaar en snijd ze in mooie partjes.
  3. Schenk af en schep met de gesmolten boter om in een ovenschaal. Schuif de aardperen met de aardappels in de oven.
  4. Wrijf de knoflookbollen in met een theelepel van de olie en leg ze in de ovenschaal naast de aardperen.
  5. Laat de groenten met de knoflook in ca. 40 minuten garen. Leg ondertussen de vis op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met peper en zout.
  6. Verdeel het broodkruimmengsel over de visfilets en schuif nadat de aardperen en knoflook al 30 minuten in de oven staan de vis erbij. Gaar de vis in 10 tot 15 minuten.
  7. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en blancheer de stukjes courgette. Giet ze af, schep om met 1 eetlepel olie en bestrooi met zout en peper.
  8. Zet de oven uit, dek de aardperen en vis af met aluminiumfolie en houd warm in de oven.
  9. Haal de knoflook uit de oven, snijd de topjes van de knoflookbollen af en knijp de knoflookpasta eruit in een kleine mengkom. Prak met de ansjovis, het laatste beetje olijfolie en genoeg water tot de dikte van een saus.
  10. Schep de aardpeer en aardappelpartjes om met de rest van de citroenrasp.

Opmaak tip Leg stukken aardpeer en aardappelpartjes op een bord. Plaats op elk bord een visfilet en een lepeltje knoflooksaus en maak het gerecht af met de courgettestukjes.

Ingrediënten

  • 10 g vers broodkruim
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 10 g verse koriander, blaadjes fijngehakt
  • rasp van 2 citroenen
  • 250 g aardperen
  • 250 g truffelaardappels
  • 50 g boter
  • 2 bollen knoflook
  • 400 g zeebaarsfilets met vel
  • 8 minicourgettes, in de lengte gehalveerd
  • 1 ansjovisfilet

Publicatie datum: 15 september 2014